11.07.2013

Fältdagar för potatisodlare i Jeppo 21.8.2013 och i Dagsmark 22.8.2013
Fältdagar för potatisodlare ordnas i år med förnyat koncept på två olika platser – potatisbranschens största händelse i Finland. På båda platserna förevisas potatissortförsök med sorter från alla företag som marknadsför utsädespotatis i Finland ( över 50 sorter ), samt över 30 utställare med anknytning till potatis. Tidpunkten i slutet av augusti är idealisk med tanke på potatisens utveckling för att kunna göra en ordentligsortjämförelse.

I Jeppo onsdagen den 21.8 förevisas potatissortförsök i fält samt ordnas seminarie. På tillställningen visas också maskiner dock ej maskindemonstration i fält. Potatissortförsöket förevisas fr.o.m. kl. 10.00 och 13 –16 ordnar Petla och ProAgria potatis seminarie. Tema på seminariet kommer att vara marknadsorienterat. Gratis matservering kl. 11.30 – 13.30.

Torsdagen den 22.8 i Dagsmark förevisas sortförsök och maskiner. Potatisupptagardemonstration med AVR, Dewulf, Grimme och WM-Kartoffeltechnik. Även arbetsdemonstratin med olika jordbearbetningsmaskiner. Traktorer på plats är Fendt, John Deere, Massey Ferguson, New Holland och Valtra.

Reklam Potatisodlarnas fältdag
Potatisodlarnas fältdagar kalender

Gå till "Aktuellt"