11.07.2013

Perunantuottajan peltopäivät Jepualla 21.8.2013 ja Dagsmarkissa 22.8.2013
Suomen suurin peruna-alan tapahtuma Perunantuottajan peltopäivät esittäytyy tänä vuonna uudistuneena kahdella paikkakunnalla. Kummallakin paikkakunnalla on kaikkien Suomessa siemenperunaa myyvien yritysten koekentät (yli 50 lajiketta), sekä yli 30 peruna-alan näytteilleasettajaa. Ajankohta on otollinen lajikkeiden vertailuun, elokuun loppupuolella perunat ovat jo kerinneet kasvaa isoiksi.

Uudenkaarlepyyn Jepualla keskiviikkona 21.8 järjestettävä tilaisuus käsittää näyttelyn lisäksi lajikekentän ja seminaarin. Tilaisuudessa on myös peltokoneita nähtävillä, mutta konenäytöksiä ei ole. Kello 10 alkavan lajikkeisiin tutustumisen jälkeen kello 13–16 ohjelmassa on Petlan ja ProAgrian järjestämä, teemaltaan markkinapainotteinen perunaseminaari. Maksuton ruokailu on välillä 11.30–13.30.

Torstaina 22.8 kello 10–17 Kristiinankaupungin Dagsmarkissa järjestäjinä ovat ProAgria ja Dagsmarkin perunapäivät-yhdistys ja esillä on koneita sekä myös lajikekoekenttä. Nähtävillä peltotöissä nostokoneista ovat AVR, Dewulf, Grimme ja WM-Kartoffeltechnik. Lisäksi luvassa on maanmuokkausnäytöksiä eri koneilla. Traktoreista on nähtävillä ainakin Case IH, Fendt, John Deere, Massey Ferguson, New Holland, Valtra ja Zetor, joten katsottavaa riittää myös muille kuin perunanviljelijöille.

Mainos Perunatuottajan perunapäivät
Näytteilleasettajalistaus
Perunantuottajan peltopäivät kalenterimerkintä

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle